itrim dag 28 och 29

Hej!

Igår blev det en riktig mysdag, vi åkte ut till Bålsta för att möta upp sambons barndomsvän, vi lunchade (de med kinamat, jag med müsli-bar), pratade skit och passade på att hälsa på sambons pappa på hemmet. Sedan begav vi oss till IKEA, jag älskar IKEA!!! Precis bredvis IKEA i Barkarby ligger Sportex som hade total utförsäljning på grund av ägarbyte. Det blev som så att både jag och älsklingen spontanshoppade oss varsin cykel :) Jag köpte en 24-växlad blå cykel som kommer att bli perfekt att cykla till jobbet på så fort det blir barmark, längtar! På IKEA blev det väldigt tydligt hur jag förknippar olika saker väldigt starkt med mat, jag blev råsugen på köttbullar med lingonsylt och på korv med senap. Det var helt galet vad sugen jag var faktiskt. Men som tur var gick vi förbi spegelavdelningen och jag fick mig en påminnelse om hur bra det gått för mig hittills så jag lyckades hålla mig ifrån maten :) På IKEA köpte vi en pytteliten bäddsoffa till vårt lilla rum, det blir perfekt eftersom min lillasyster kommer och hälsar på imorgon, då får hon inviga den! 

SOLSTA 2-sits bäddsoffa mörkgrå Bredd: 137 cm Djup: 78 cm Höjd: 72 cm Sitsdjup: 55 cm Sitshöjd: 39 cm Bäddbredd: 118 cm Bäddlängd: 205 cm

itrim dag 26 & 27

Igår var det fredagsmys med älsklingen som gällde. Jag myste med couscous provencal, cola light, te och tända ljus. Mmmmm.... vem sa att man måste ha chips för att fredagsmysa?

Idag åkte vi tillsammans in till stan för att träna på SATS, 45inuter på löpbandet blev det, jag sprg visserligen bara 22 minuter men jag är stolt för det. Invigde mina nya guldiga Reebod Easytone. Vi hann med lite shopping också innan vi åkte hem igen. Ikväll gjorde jag glass av itrims mango-smoothie, hällde upp den i en skål och vispade var tionde minut tills den fick bra glasskonsistens, supergott!


Det blir lite piffande i lägenheten imorgon, vi flyttade ju in 1 december, men renovering under december, jul och Floridaresan i januari har gjort att vi fortfarande har en miljon ouppackade lådor att ta hand om. Jag inriktar mig just nu på garderoben, viktigt att där är fint, och om jag inte har smidig förvaring för mina kläder slutar det alltid med att de ligger i högar på möbler och golv, inte så nice!



itrim dag 25

Som jag skrev i ett snabbt litet inlägg så var gårdagen en väldigt stressig dag. Men jag tog mig iallafall till itrim och körde ett pulspass (klapp på axeln). När jag kom hem på kvällen fick jag se en bild som min kompis tog på mig på Evergrey-konserten. Hon hade lagt upp den på facebook och när man klickade på nästa så kom man till en bild på mig som hon tog när vi var i Florida i januari. Jag blev helt ställd över skillnaden, kolla! På bara en månad!!! Jag har trott att det var jag själv som inbillade mig att det märktes någon skillnad, ni vet sådär som man kan göra när man väldigt gärna vill tro något. Men det syns ju :) :) :)

 




Stress stress stress

Superstressig dag! Men nu styr jag kosan mot itrim och förvandlar all stressenergi till bra träningsenergi istället :)

Evergrey Releasefest Göta Källare

Igår var ju jag och min kollega och lyssnade på Evergrey spela på Göta källare. Förutom akustisk musik bjöds det på den nya skivan :) Det var riktigt mysigt att de spelade alla låtar aukustiskt. jag har faktiskt inte lyssnat så mycket på de här grabbarna förut, men det kommer nog att bli mer i fortsättningen :)

Fick till en bild iaf, fast kvalitén är inge vidare:


inte ens en per år...

Jag kom just på att i år blir det ingen semla! Inte ens en enda... Jag har annars en strikt "en per år"-regel när det gäller semlor och brukar börja se fram emot min semla redan i januari. Jag ska komma på något jag kan få unna mig istället för en gräddig kaloribomb :)


itrim dag 24

Har ni varit ute något idag? Jag tog en extra lång lunchpromenad för att få njuta av det vackra vädret. Himlen är blå, solen strålar och snön gnistrar. Visst det är lite kallt, men då håller man tempo på promenaden så det är ju bara bra :) Idag har jag kommit ihåg att sätta på mig stegräknaren, bra va? Nu tycker jag att det börjar märkas på kläderna att jag gått ner, nu väger jag 82,1 kg så totalt har jag gått ner 6,8 kg! Jag är så himla nöjd, förstår inte varför jag inte började med itrim tidigare!

Idag blir det ingen träning, efter att ha kört hårt både måndag och tisdag tycker jag att en vilodag är på sin plats, är rätt trött i kroppen måste jag erkänna. Men imorrn är det pulspass som gäller igen. Så snart jag har fått upp flåset lite så kommer jag att börja gå på SATS igen, tänker att jag ska varva pulspassen med body combat, afro, zumba och pump.

Men bara för att jag inte ska träna ska jag inte sitta hemma och lata mig, ikväll ska nämligen jag och en kollega bege oss in till stan för att gå på Evergray´s releasefest för deras nya skiva, det ska bli jättekul. En bonus är att man kommer att få ett ex av skivan också :)


Tur som en tokig

Jag fick en mystisk avi hem i fredags och jag har inte haft tid att hämta ut paketet förrän nu. Jag har varit väldigt nyfiken kan jag säga, jag har ju inte beställt något. Det visade sig att jag vunnit en tävling i SATS medlemstidning, handkräm, fuktgivande duschkräm och läppsyl från Body Shop´s hampa-serie :) :) :) Vad glad jag blev!!!


itrim dag 23

Jag har gått exakt samma sträckor som igår, förutom hälsospåret men jag gick en sväng till Täby centrum istället så jag tror att jag borde ligga på samma stegantal som igår, så cirka 15 000 alltså. Men det stör mig att jag glömde sätta på mig stegräknaren imorse, vill ju veta precis hur många steg :) Men det viktigaste är väl att jag kom över 10 000 iallafall.

Smakade itrims hot meal couscous provencal idag, den var verkligen jättegod. Jag tycker faktiskt att allt i LCD-sortimentet är gott, men favoriterna så här långt är couscousen och müsli- och tranbärsbaren, mmm :) Just nu har de ett erbjudande på itrim Täby på alla meal bars, köper man 4 får man en femte gratis. Jag passade på att bunkra upp!

Kvällens couscous-middag:


Mina goda bars:

Stegräknare och matbekymmer

Idag glömde jag stegräknaren :o

Jag tänkte lösa det hela med att gå samma lunchpromenad som igår och gå hem från träningen så borde jag komma upp över 10 000 steg så egentligen är det ju ingen skada skedd. men jag gillar att få veta precis vilket antal steg jag gått, känner mig duktigare så :) Varje kväll när jag möter sambon så deklarerar jag stolt dagens stegsumma, och han är en mycket bra sambo som blir lika imponerad varje kväll. Han är verkligen en stor tillgång nu, jag får jättemycket positiv feedback från honom, han säger varje dag att han är stolt över mig och att jag är duktig. Och han är den första att berätta för mig att det syns att jag gått ner i vikt. Jag hoppas att alla ni andra som också kämpar med vikten har lika bra stöd från era nära och kära!

Fick idag veta att vår VD planerar en lunch för vår avdelning på fredag eftersom han tycker att vi jobbat bra på sistone, jag kom ju undan en affärslunch med nöd och näppe förra veckan. Nu är jag mer nervös, hur tackar jag nej till det här? Funderar på om jag kommer att verka jätteoartig om jag följer med, dricker ramlösa men inte äter något? Vad hade ni gjort? Jag vill till varje pris inte fuska med dieten iallafall!

And she´s back!

Vilken peppdag jag har haft, all motighet från förra veckan är som bortblåst. Jag är pepp pepp pepp igen :) Idag blev det över 15 000 steg och ett pulspass. Ikväll har jag myst med en kopp phoenix bird oolong te och nu är det dags för sängen :)


Pickadolls

Elin Kvist har en cool tävling på sin blogg www.elinkvist.se där man kan vinna ett valfritt smycke från www. AllEyesOnMe.se

Jag hittade de är råballa pickadoll-örhängena :) Var med och tävla du också! Eller nöj dig med att hålla tummarna för mig!
4cm pistol

itrim.se

Nu finns min blogg på itrim.se, jättekul tycker jag :) Det är säkert anledningen till att antalet besökare per dag skjutit i höjden också, men vilka är ni? Lämna en liten kommentar eller hälsning, och glöm inte att skriva adressen till er blogg också om ni har någon så jag kan hälsa på!


itrim dag 22

En viktig milstolpe som inträffar idag är att jag får börja äta LCD-sortimentet! Det är efterlängtat kan jag säga då jag började bli mer än lovligt trött på pulversopporna :)

Började dagen med en cappucino-shake, mycket sötare än jag kom ihåg den som men trots det väldigt god. Funderar på om inte den kan bli supergod med en shot espresso i :P

Under lunchen blev det picknick kan man säga, jag tog med en chocolate-crisp bar och gick på en långpromenad. jag var ute i nästan en timme och gick i snön, gick ner till mörbyviken och gick längs med stranden en bit, jättevackert. Också är jag redan uppe i över 7 000 steg, så idag kommer det inte att vara några problem att komma upp i 10 000 som är mitt mål. Jag brukar gå hem från itrim och det är en halvtimmes promenad ungefär, och idag ska jag utöver den vanliga träningen också gå hälsospåret, så det blir lite extra steg där med :)

Vad det är skönt att känna sig motiverad igen!!!

itrim vecka 3 (dag 15-21)

Oj, nu har det visst blivit ett litet uppehåll här, förlåt!!!


Förra veckan var rent ut sagt asjobbig, jättemycket att göra på jobbet och en massa negativ stress samtidigt som det helt plötsligt blev jättemotigt att äta sopporna. Och förkylningen blommade upp igen så det blev nästan ingen träning.


Bästa kompisens 30 årsfest gick bra, jag hade ju förväntat mig att få väldigt mycket frågor om varför jag äter annan mat och varför jag inte dricker alkohol. Och jag hade också förväntat mig att få försvara mitt val. Men: nästan inga frågor alls och bara positiv feedback. Hmmm… verkar som att jag inte är jordens medelpunkt trots allt ;)


Veckan som gick var som sagt var den jobbigaste hittills, och jag som var så nöjd över att de två första veckorna känts lätta var faktiskt helt oförberedd på motgångarna… Men jag bet ihop och kämpade. I helgen var jag hemma i Halmstad hos familjen, systersonen fyllde sex år och det skulle ju såklart firas. På fredagkvällen när vi kom bjöds det på tacos, en av mina favoritmaträtter, gissa om min kycklingsoppa kändes trist?! På kalaset på lördagen bjöds det på wienerbröd, kakor och prinsesstårta. Jag drack cola light och chokladshake. Det vattnades i munnen kan jag säga, särskilt på kvällen när det bjöds på lasagne.


Men när jag satt på tåget hem till Stockholm och gick igenom helgen i mitt huvud så tänkte jag på vad coachen Gunilla sagt: "det är bra att fundera på varför du gör saker, vad du egentligen vill ha ut av det du gör, tex fikar du med en kompis för bullens skull eller för att umgås med din kompis?"


Så är det ju faktiskt! Jag fick en jättemysig helg med min familj, mycket gos och lek med syskonbarnen och långa promenader på en vintrig strand. Vad gör det egentligen att jag inte fick äta tacos? Nu känner jag mig laddad igen, ny vecka nya utmaningar!


Jag och sambon på strandpromenad:


itrim dag 13 och 14

Att vara på resande fot samtidigt som man går på soppdiet är väl sådär tycker jag. Inte för att det är osmidigt utan för att det är ganska tråkigt :) Att resa förknippar jag med mysiga luncher, hotellfrukostar och fikor. Men i helgen blev det inget sådant. På min bästa väns 30-årsfest höll jag mig ifrån allt vad mat och dryck hette, jag hade med mig en tomatsoppa och en loka päron som jag festade till det med. Framåt kvällen blev det ganska jobbigt, när alla andra började bli dragna, man har liksom inte så mycket att prata om då :) Men nu är jag väldigt nöjd med mig själv att jag stod emot! Det känns bra att säga att jag nu klarat av två prickfria veckor.

Förkylningen sitter i så träningen har fått vänta lite, ska ta det lugnt nu och hoppas att den ger med sig så att jag kan komma igång snart!

Vacker vinter

Hela tågresan har varit kantad av ett fantastiskt vinterlandskap, hela vägen från Sthlm till Lund har det varit strålande solsken och gnistrande snö! Försökte ta bilder men de blev inte så bra genom fönstret och med motljus. När vi är framme i Lund blir det långpromenad :)

itrim dag 12

Idag har jag ju varit uppe på benen, och tack vare promenerandet på perrongen imorse var det inga problem att komma upp över 10 000 steg. Men i övrigt har jag inte riktigt följt de mål jag satte upp tillsammans med min coach. Jag skulle ju äta på regelbundna tider också skulle jag hitta en balans mellan jobb och fritid... Idag åt jag lunch en och en halv timme försent, framför datorn... Inge vidare va? Får ta och försöka hitta ett sätt att skärpa till den biten. Vet bara inte riktigt hur...

Snökaos = många steg

Snökaos = vääääldigt försenade tåg = väääldigt många rundor på perrongen medans man väntar = jättemånga steg :) När jag kom till jobbet hade jag över 4000 steg på räknaren. Och eftersom jag pulsade runt i två decimeter snö så var det nog lite bättre träning än bara vanliga steg!

Hade lite kul och knåpade ihop en bild som ska föreställa mig pulsandes runt på perrongen :) Bilden jag har klippt in är dock från förra vintern då jag och småsyskonen var ute och lekte i midjehög snö (vi hade fantastiskt kul förresten!)


Fest

Japp, det är fest på gång, i helgen åker jag och sambon ner till Lund för att gå på min bästa väns 30-årsfest. Det är med väldigt kluvna känslor jag åker ner, det ska bli jättekul, såklart! Men samtidigt är jag jättenervös, dels ska vi bo på hotell = en hotellfrukost att stå emot, också är det ju festen = middag, tårta, snacks och alkohol att motstå. Jag har förvarnat och sagt att jag ska ta med mig soppa, och det var såklart inga problem, klart min bästa vän stöttar mig :) Och egentligen tror jag att jag kommer att klara det fint, men det känns lite som om jag är ute på okänd mark här. Jag brukar alltid tänka: "är det fest så är det", dvs på fester håller man inte igen. Då får man smälla i sig god mat, tårta och godis. Och man får dricka både öl, vin och drinkar. Det är ju fest! Men nu ska jag alltså hålla mitt löfte till mig själv och köra itrim-grejen hela vägen, dvs det är ingen ursäkt att det är fest. Måste peppa mig själv tror jag, vet bara inte riktigt hur. Kompisen som ska ha fest gifte sig i somras och då var jag brudtärna, klänningen satt som ett korvskinn eftersom jag gått upp lite innan bröllopet. Nu sitter samma klänning klockrent, funderar på om det skulle vara bra motivation att ha den på mig på lördag, så att jag blir påmind hela tiden av vad jag åstadkommit så här långt?

Klänningen (när fotot togs minns jag att jag var till hundra procent fokuserad på att hålla in magen så mycket som möjligt):

itrim dag 11

Idag är jag hemma från jobbet, huvudvärken var olidlig när jag vaknade. Så fort jag tog ett steg högg det som en kniv i skallen på mig :( Idag blir det inte många steg tagna, tyvärr...

Men en positiv nyhet fick jag när jag vägde mig imorse :)



4,3 kilor är lite mer än fyra mjölkpaket!



Det innebär en annan uppmuntrande nyhet, mitt BMI är nu 29,6 vilket innebär att jag trillat över gränsen från fet till överviktig, det känns mycket bra :)



Nu ska jag vila lite till och hoppas att huvudvärken släpper!

itrim dag 10

Dag tio var inte den bästa dagen... ju längre dagen gick desto hängigare blev jag, orkade med lunchpromenaden men sen tog det slut. När klockan slog fem skyndade jag hem för att gå och lägga mig, höll min utmaning för veckan dock: inga hissar, även om de sex trapporna upp till lägenheten kändes som att bestiga ett berg! Jag kom tyvärr inte upp i mina 10 000 steg för dagen, räknaren stannade på 8 200, är lite besviken men under omständigheterna får det kanske vara godkänt... 

När jag kom hem slocknade jag på soffan med en gång, sambon väckte mig vid tio för att jag skulle flytta mig till sängen. Då hade han dammsugit och flyttat tillbaka all möbler efter fönsterbytet och jag hade sovit mig igenom allt oväsen... Så det är anledningen till att jag gör det här inlägget i efterhand.


itrim dag 9

Vilken dag! Jag har promenerat en himla massa och kört ett pulspass. 13 094 steg fick jag ihop till innan jag kom hem och tog av räknaren. Har tagit till mig en himla massa tips från olika håll om hur man ska komma upp i antal steg. Listar dem här nedanför, för mig hjälpte de himla bra:

# gå en
promenad på lunchen
# gå bort till kollegorna istället för att ringa/mejla
# ta
trapporna istället för hissen
#
hoppa av en hållplats tidigare
# stå inte och vänta på bussar och tåg, promenera runt på perrongen eller runt busshållplatsen istället

Fast jag kan ju säga att jag fick en hel del konstiga blickar när jag kutade runt busshållplatsen imorse, och ikväll när jag vankade fram och tillbaka på perrongen. Men vad tusan, lite konstiga blickar får man tåla :)

Nu är jag totalt slut i heeeela kroppen, ska bli skönt att krypa ner i sängen!

Godnatt och sov gott, zzzz....

5,5 år den 5/5

Jag har kommit på världens roligaste samband, den 5 maj är det exakt 5,5 år sedan jag och min sambo träffades. 5,5 år den 5/5 :)

Ett sådant sammanträffande måste ju betyda något stort, jag tolkade det som att dagen ska firas extra bra och spontanbokade en weekend i Köpenhamn, hittade bra pris på både flygresa och hotell så totalt blev det inte ens 4000 kronor. Sen kanske man kommer att spendera en del pengar där, men det är en heeeelt annan sak :)

Den 25 april är jag klar med mitt 12-veckorsprogram och får äta vanlig mat igen, så det här är en toppenbra belöning för det också! Får hålla mig i skinnet så att det inte blir en helg av frosseri med hotellfrukostar och restaurangmat. Det finns sallader i Danmark också! Också kan jag ju ta med mig shakes så att jag inte behöver frestas av hotellfrukosten alls. Och bars till mellanmål är ju jättebra när man är ute och springer på stan, så då är det lunch och middag jag behöver hålla koll på, kommer att gå bra det där! Åååååh, vårsol i Köpenhamn, precis vad jag behövde att se fram emot :)

Nyhavn, på bilden nedanför, är ett givet utflyktsmål när man besöker den danska huvudstaden.



Vem är Petra?

Ålder: 29 år
Längd: 169 cm
Vikt: 86,1 kilo (började på 88,9)
Bor: i Täby
Lever: tilsammans med min fina sambo Jarl
Jobbar: med fastigheter
Född: i Halmstad
Favoritmat: thaimat, röd curry med kyckling
Favoritfilm: Walk the line
Senaste resan: två veckor i Florida med jobbet
Skrattade senast: åt Solsidan
Grät senast: kommer jag inte på just nu
Finaste färgen: lila eller turkos
Kär i: Jarl

Hmmm, ett litet formulär för att få lite koll på vem jag är, vet inte om det hjälpte :) Läs bloggen vettja!


itrim dag 8

Andra veckan påbörjad! Känns fortfarande bra, men jag tycker att jag känner lukten av mat överallt! På lunchen såg de andras matlådor jättegoda ut! Men jag håller mig till soppan, försöker tänka på vad jag vill uppnå istället för vad jag försakar.

Försöker tänka på bra mat när jag tänker på mat iallafall, inbillar mig att om jag går och fantiserar om pizza i tre månader så är det just pizza jag kommer att vilja kasta mig över när jag ska börja äta igen. Så så fort tankarna glider in på mat försöker jag styra dem till lax, kyckling, sallader, avokado, rotfrukter mm...

Var iallafall och tränade ikväll, kändes mycket bra :) Den positiva energin från tidigare hjälpte till så jag orkade pusha mig själv! Sen blir man otroligt taggad av att se hur alla andra i cirkeln går in för sin träning, då vill ju inte jag vara sämre :)

Har införskaffat mig en träningsdagbok nu, inte en sån där trist från itrim utan en söt liten rosa-röd-svart kalender, och en stegräknare. Så nu ska det bli ordning på torpet med motionen också! Yiiihaa!!!

Puss!

Är på oförskämt bra humör! Berättade för kollegorna på lunchen vad det är för soppor jag håller på med och fick bara positiv respons. Sen kollade jag mitt konto och fick en mycket positiv överraskning, betalade av kreditkortet jag använde i USA så nu är det nollat också kunde jag betala CSN i förväg så slipper jag det nästa månad :) Och jag fick ändå en slant över, me like!!!

Nu ska jag ta med mig all min positiva energi till itrim och köra järnet, kanske blir två varv i cirkeln, vem vet?

Puss puss!

itrim dag 7

En hel vecka avklarad! Det är ju inte klokt så fort den gick, hoppas resterande elva veckor flyger förbi lika fort :)

Var ute på en långpromenad idag, har inte hittat stegräknaren efter flytten i december så jag får köpa en ny, men till dess knatar jag på och jagar steg i alla fall. Vet ju inte precis hur många det blir men jag får i alla fall in vanan att röra på mig. Var ute i 2,5 timmar idag, gick fram och tillbaka till Coop på Enebyängen, vilken stor affär! Var lite jobbigt att strosa runt i affären, särskilt deras choklad-delikatess-disk var tortyr. Men det gick bra.

Handlade lite svenskt godis som jag ska skicka till en av mina bästa vänner som bor i Australien, handlade lite amerikanskt när jag var i USA också (hon är uppvuxen där, annars gillar man nog inte deras godis!) så nu ska det paketeras lite fint och skickas till andra sidan jordklotet. Botaniserade en del i kryddhyllan också och hittade en del pärlor, Santa Marias Thai- och India-sortiment till exempel. Kycklingsoppan blev fantastisk god med röd thaicurry, och tomatsoppan fungerade fint med tandoorikrydda. Mums!


Fokuserar på målet :)

Och letar fina bikinisar :) Jag var i Florida i två veckor nyligen, kom hem söndagen innan jag drog igång med itrim, så precis för en vecka sedan. Då hittade jag det som saknats i mitt liv: Victorias Secret! Jag älskar den affären, allt är jättesnyggt! Och alla bh:ar jag provade satt jättebra på :) Nu köpte jag bara lite reagrejer eftersom jag visste att jag tänker gå ner i vikt, men jag lovade mig själv att till sommaren blir det en bikini beställd från deras hemsida! Och kanske lite underkläder och sånt.

Satt just och surfade runt på deras hemsida och funderade på vilken sorts bikini jag vill ha, här är några fina jag hittade:


itrim - dag 6

Festen igår gick bra, jag förklarade kort och gott att jag gick på diet och bara åt soppa. Lite trugande blev det, och en del frågor om jag var gravid eftersom jag inte drack alkohol. Jag hade ju trott att det skulle kännas jobbigt att svara på en massa frågor, men det kändes ganska bra faktiskt :) Jag tror ju på det här och känner mig motiverad, då var det inte så svårt att bemöta frågorna. Jag var visst nervös för ingenting :)

Däremot blev det ganska dålig ordning när det gäller tidpunkter för mat igår. Måste bli bättre på att ha en påse med mig i väskan! Men jag mår mycket bättre nu, hungerkänslorna är i princip borta (så länge jag äter när jag ska) och jag mår bra i allmänhet.

Lördagsfrukost

Jag tycker att helgfrukostar är bland det mysigaste som finns. Och det tänker jag inte sluta tycka bara för att jag bara äter soppor och shakes. Visst det är lite svårare att mysa till en frukost utan allt det där goda man brukar stoppa i sig. Men det mysiga är ju egentligen att gå upp efter en sovmorgon och äta frukost tillsammans med någon man älskar. Så jag fokuserade på den biten. Men jag kunde inte låta bli att piffa upp min chokladshake med kanel och lite extra blingbling ;)


Nervös

Idag är jag lite nervös, ska på 30-årsfest och varken äta eller dricka. Jag är inte nervös över att jag inte ska klara det, men alla frågor däremot!!! Jag är inte riktigt redo att förklara för folk vad det är jag håller på med ännu... Håll tummarna för att det blir en bra kväll trots allt :)

itrim - dag 5

Nu är det fredagsmys!!! Lyxade till det med en tomatsoppa kryddad med paprikapulver, chili, basilika och vitlök. Den blev väldigt god faktiskt. Är så glad över att kryddorna är tillåtna, dels hjälper det till att variera maten lite och sen så blir det godare. Ju starkare kryddat desto mer döljs den lite mjöliga smaken som de här pulversopporna har. Sambon lagade jättesmarrig mat till sig, kräftstjärtar, ägg, broccoli och pasta. Vattnades lite i munnen på mig, men min soppa var ett bra substitut. Fast jag luktade en del på hans portion får jag erkänna :) 

Nu väntar mera fredagsmys med en burk cola zero :P

Min tomatsoppa:

Fredagsfika

Jag lyckades motstå! Satt med vid fikat, drack en kopp te och umgicks med kollegorna. Men de härliga vaniljdoftande bullarna fick vara. Känner mig mycket stolt över mig själv!

Kanske låter som att jag tycker att jag är duktigast på det mesta hela tiden, men jag tycker egentligen att det är ganska jobbigt att leva på bara pulversoppor och shakes, men just därför försöker jag tvinga mig att fokusera på alla framgångar och segrar även om de är ack så små. Så tillochmed en oäten liten bulle tänker jag fira som om den vore ett OS-guld :)


Chokladshake med kanel

Kom på ett bra sätt att piffa upp och variera chokladshaken, jag hade i kanel. Det blev faktiskt väldigt gott och en helt annan smak än innan. Toppen :)

Mmm... fika

Mellan mina möten i stan hade jag en timma över, förut hade jag lätt satt mig någonstans med en latte och kanske en chokladboll. Idag gick jag först en promenad och sedan unnade jag mig faktiskt en fika. Men utan att fuska det minsta: en cola light, ett glas grönt te och en tidning.


itrim - dag 4

Idag har varit en bra dag, den psykologiska effekten av att ha tagit tag i sig själv och påbörjat ett bättre liv är enorm! Känner mig redan snyggare och smalare fast jag egentligen vet att två kilo inte är en så himla stor skillnad :) Hade möten hela eftermiddagen så jag missade mellanmålet. Tar igen det med en extra shake ikväll så jag iallafall får i mig rätt mängd kalorier.

Sambon fortsätter glufsa i sig medans jag får kämpa för att inte dyka ner i chipspåsen. Vi har lite olika diet för tillfället kan man säga :)

Jag:



Sambon:


Morgonens invägningen

Dom säger ju att man inte ska väga sig varje dag men jag kan inte låta bli! Imorse var det prick två kilo mindre än i måndags!!! Happy happy happy!


Ledord


"Ett löfte till dig själv är det viktigaste att hålla, sviker du det sviker du dig själv."

Tänkvärda ord från min coach Gunilla, har haft det i åtanke när jag gått förbi godisskålar på jobbet, eller när sambon käkade chips i soffan. Jag tänker inte svika mig själv :)


itrim dag 4

Idag känns det bra igen, inget illamående och hungerkänslorna är hanterbara. Känner mig stark, motiverad och målmedveten. Jävlar vad bra det här ska gå! Jag ska verkligen lyckas den här gången :) Jag känner det på mig.

En sak de pratade om på gruppträffen igår var att det är bra att berätta för sin omgivning om vad man pysslar med, det har jag inte riktigt gjort ännu. Har berättar för min sambo och några kompisar. På jobbet har jag inte sagt något utan blandar till mina soppor och hoppas på att undvika kommentarer. På mitt jobb är folk väldigt bra på att lägga sig i vad andra äter, de är också ganska bra på att ha åsikter om det. Sånt orkar jag inte riktigt med just nu, sen när jag har lite tydliga resultat att visa upp kan jag berätta om itrim.

En kompis jag berättade för slängde spontant ur sig: "alltså, jag fattar inte vad man ska behöva såna där måltidsersättningar för egentligen? Det är väl bara att äta rätt och träna"...hmmm, jo det är ju "bara" det... Men ärligt talat, om det hade varit sådär "bara", då hade jag ju såklart hellre gjort det. Men jag har glidit in ett beteende där jag inte har någon disciplin och jag ger upp hela tiden, mest för att jag inte tror på mig själv. Så nu gör jag det här, drastiskt med bara måltidsersättningar i tre månader kan tyckas men jag ser flera fördelar:

1, Man har inga val, det är bara ersättningarna som gäller, då kan man inte heller välja fel.
2, Man vänjer sig automatiskt vid mindre portioner, toppen för mig.
3, Man vänjer sig vid att äta fyra mål mat om dagen, regelbundet.
4, Man får lära sig att avstå från saker.
5, Man kommer bort från systemet att unna sig saker (blivit en snöbollseffekt för mig, unnade mig något gott varje dag minst)
6, Snabb viktminskning i början, jättebra för motivationen

Det där är bara vad jag kommer på nu på rak arm. Nu ska jag jobba vidare :)


Ny design

Har gett mig på några första taffliga försök till en egen blogdesig, är inte särskilt nöjd så det lär ändras igen :)


itrim dag 3 - och första gruppmötet

Dagen har gått långsamt, idag har jag varit vrålhungrig och mått illa (säkert kroppen som gör sig av med alla gifter, samlat på mig en del under de senaste veckorna i USA) Men jag har härdat ut, gav inte ens upp hoppet när jag drack skogsbärs shaken, hua! Den var värre än potatissoppan... Men nu vet jag iallafall att jag gillar choklad, kyckling, tomat och morot/ingefära. Det är iallafall ganska bra variation :)

Träningen gick bra och det gjorde också det första gruppmötet. En rolig samling människor som säkert kommer att trivas ihop.

Nu är jag iallafall toktrött och måste sova, see ya!


Första gruppträffen

Just nu när det här inlägget publicerats har jag precis kört mitt första träningspass på itrim i Täby och jag ska precis till att gå in på min allra första gruppträff. Jag är lite nervös, tokigt va? Inbillar mig att det ska vara typ som anonyma alkoholister:

Jag - Hej, jag heter Petra och jag är en tjockis!

Alla andra - Hej Petra

Men det kommer säkert att gå bra. Ska bli kul att se vilka andra som är i gruppen. Det jag har sett hittills är ju att det är alla sorters människor som går på itrim, ingen särskild kategori. I hemlighet hoppas jag nog lite att det ska vara supertrevliga människor i gruppen, som vill umgås och hitta på saker. Jag är ju nyinflyttad i Täby och känner inte en käft än så länge. Och kommer man bra överens så får man ju mer ut av varandras stöd också! Så håll tummarna för mig!

Skriver nog och berättas hur det var när jag kommit hem!


På väg neråt

Idag visade vågen på 87,3 kilo, det är 1,6 kilo mindre än när jag vägde in mig i måndags.

Wiiihoooo!!!

Det här var precis vad som behövdes för att hålla humöret uppe och fokus på målet :)


itrim dag 2

Dag två har förflutit ganska bra, om man bortser från den vedervärdiga potatis- och purjolökssoppan, den köper jag aldrig mer. Men man ska ju smaka och man kan inte gilla allt :) Igår motstod jag skålarna med choklad på jobbet hela dagen och ikväll har sambon suttit och käkat BÅDE chips och choklad! Det är riktigt svårt att hålla fokus när det vattnas i munnen och jag tycker att det är mat överallt: i gallerian, på tv, i tidningar, i reklamen, överallt helt enkelt! Men jag tänker fan inte misslyckas den här gången!!!


potatis- och purjolökssoppa

Yuck! Den var verkligen inte god! Blev inte bättre med vitlök, timjan och vitpeppar heller... Den köper jag inga fler av!


Invägning och mål

Hua, invägningen var ett kapitel för sig... 89 kg tung och 44 procent fett!!! Är ca 170 cm lång så BMI hamnade på 31, kände gråten i halsen när det låg över strecket mot kategorin "fetma". Men jag samlade mig och tänkte att det är ju därför jag är här! Inte värt att deppa över hur läget är, fokusera på förändring istället, eller hur?

Målet sattes till 65 kilo, vilket ger mig 24 kilo att göra mig av med. Andra mål som sattes var

träna tre gånger i veckan
10 000 steg per dag (måste skaffa stegräknare)
dricka 2 liter vatten om dagen 
äta fyra mål om dagen på regelbundna tider
hantera stressen i mitt liv


Utöver det har jag några personliga mål: jag vill börja springa igen, det är en motionsform jag vill ha med mig livet ut! Jag vill också börja med kampsport igen, har inte riktigt vågat det för att jag tänker att alla kommer att tänka "men jisses, hur tror den tjockisen att hon ska klara av det här?" Japp, jag är knäpp på riktigt men så snurrar tankarna i min skalle...

När jag nått mina mål ska jag köpa en bikini, från victorias secret! Kanske en polka dot? ;)


itrim dag 1

8.00 var jag på plats på itrim i Täby för att börja mitt nya liv. Möttes av coachen Gunilla och tillsammans gick vi igenom min historia och mina mål. Hon rekommenderade programmet snabb med rivstart.

Snabb -
Innebär att all mat byts ut mot itrims måltidsersättningar. Det finns färdigblandade shakes, bars och varm mat. Fyra måltidsersättningar på en dag gör att du får i dig 800 kalorier om dagen. En diet med så lågt kalori-innehåll kallas för LCD (low calorie diet)

Rivstart - När man kör Rivstart innebär det att de tre första veckorna är en aning intensivare, på pulvershakes och pulversoppor ska man få i sig 600 kalorier om dagen, det här kallas VLCD (very low calorie diet)

Att byta ut all mat till måltidsersättningar passar mig utmärkt, de sista åren han jag inte haft disciplinen att ta tag i mig själv, det har börjats bra på måndagar med löften om nya vano och så vidare, men redan på tisdagkvällen sitter jag på bussen hem med en snickers. Värst är det när det finns godis på jobbet, då frossar jag. Går jag förbi godisskålen i sällskap med andra slinker det ner en bit eller två beroende på hur mycket de tar, går jag förbi själv och ingen ser mig finns det ingen hejd på hur mycket som kan slinka ner!

Jag köpte med mig ett provpaket med två sorters pulvershaker och fyra olika soppor.

Choklad shake - helt okej smak, jublar inte men det är heller inga problem att få ner den.
Skogsbär shake - inte provat ännu
Kycklingsoppa - Verkligen god, inte bara god i jämförelse med de andra utan på riktigt god.
Morots- och ingefärssoppa - lite mesig, funderar på om någon krydda kan pigga upp den?
Tomatsoppa - inte provat ännu
Potatis- och purjolökssoppa - inte provat ännu

Det bästa med sopporna är att man får tillsätta kryddor, allt som inte ger extra kalorier är okej enligt tjejen på itrim. Kycklingsoppan blev till och med ännu godare med curry och vitlökspulver. Sambon blev avundsjuk för att det luktade så gott där han satt med sin burkravioli.

Första dagen gick bättre än jag trott, inte alls lika mycket hungerkänslor som jag förväntat mig. Inte tröttare eller retligare än vanligt heller... Lite hungrig var jag precis innan jag skulle gå och lägga mig, kändes som om all tv-reklam handlade om läcker jättegod mat :) Men jag fokuserade på att mysa med sambon istället och glömde bort hungern!


RSS 2.0