Jag är död tror jag... Död fast jag kan fo...

Jag är död tror jag... Död fast jag kan fortfarande känna smärta! Hade kul på pump-passet och min nyfunna kämparanda var på topp, gjorde benböj, tricepscurls och gud vet vad tills jag nästan tappade stången och benen gav vika! I duschen var jag så trött och darrig att jag knappt kunde tvåla in mig :) men som sagt: det var kul! Att känna att jag är herre över min egen kropp och kan pressa mig förbi bekvämlighetströskeln när jag helst hade velat ge upp, det är oslagbart! /PowerPetra being invincible and dead at the same time...


Bootcamp PP


Jag tänkte göra om strukturen med kategorierna lite grann. Den här kategorin heter Bootcamp PP, vilket innebär att den ska handla om träning, både fysisk och mental men med tyngdpunkten på den fysiska träningen. Som jag skrev igår har jag nu gjort upp ett schema för veckans träning, jag är ännu inte helt säker på om jag tagit mig vatten över huvudet eller inte, men jag är toktaggad nu! Hittills har jag ju tränat ca fyra gånger i veckan, nu tänkte jag snäppa upp mig lite grann, denna veckan blir det hela fem träningspass och som grädde på moset ska jag hjälpa till vid en flytt på lördag.

Här är schemat:



Jag har också skaffat mig en daglig rutin med lite snabba styrkeövningar, hittade nämligen tre smidiga små appar: butt workout, ab wotkout och arm workout. Träningsprogrammet i varje app består av 10 övningar à 30 sekunder, så hela programmet tar inte mer än 5 minuter. Och övningarna tar ordentligt, det känns :)

Jag är riktigt taggad nu, i sommar är det jag som stolt ska knalla runt på stranden i bikini, inte gömma mig bakom diverse badlakan, saronger och solklänningar som jag alltid gör! PowerPetra is on a roll!!!

Det blev ingen prommis... Vi fick reda på ...

img_6256 (MMS)

Det blev ingen prommis... Vi fick reda på att vi skulle få besök så det blev städdag istället, lufsar runt i min onepiece och innetofflor/stövlar och försöker få någon ordning och reda här. Smygvägde mig imorse, har gått ner 12.6 kg nu, känns skitbra rent ut sagt, fast lite overkligt också :)


Ligger och drar mig i sängen, det är jätte...

Ligger och drar mig i sängen, det är jättefint väder så egentligen borde jag studsa upp och bege mig ut på min morgonprommis. Snart, bara en liiiiten stund till! :) idag ska jag lägga upp ett schema för nästa vecka med träning mm. Lägger upp det här när jag är färdig!


Inspiration och förebilder

Inspiration och förebilder är jätteviktigt för mig just nu, jag behöver fokusera att det finns andra människor, helt vanliga tjejer och killar som lever det livet jag vill ha. De tränar mycket, äter bra men unnar sig något gott ibland, de har kontroll över livet och mår bra. Kan de kan jag tänker jag! Det började med att jag hittade Anna Fernette´s blogg och blev tokpeppad över hur hon tagit tag i sin träning och inte bara blivit av med graviditetskilona utan blivit en riktig träningsmaskin med superkropp. Wow, tänkte jag, det där vill ju jag också! Jag märkte genast vilken positiv effekt det hade på mig att läsa om någon som lyckats med det jag vill uppnå, så jag har letat runt på nätet, och letar fortfarande, efter bloggar och artiklar om träning och annat som ingår i min målbild. 

Vill ni också läsa fler träningsbloggar så börja kolla här: http://www.bloggaromtraning.se/ så hittar ni säkert också åtminstone en person som kan inspirera er! 


Löprunda check! Pressade mig själv till må...

img_9243 (MMS)

Löprunda check! Pressade mig själv till månen och tillbaka, är helt död, kanske därför jag ser lite cp ut på bilden :P


Jag har just blivit tokdissad av en bankma...

img_4912 (MMS)

Jag har just blivit tokdissad av en bankman, skulle hämta upp ett dokument från en affär och han mötte mig med orden: du var väl inte med vid signingen? Jo, sa jag och förklarade att jag är ansvarig för den här affären. Han synade mig  ogillande från topp till tå och sa ganska beskt du kanske var jobbklädd då... Blev ganska ställd, inte så mycket över orden utan den uppenbara otrevligheten. Uppenbart är att han använde sig av härskarteknik, kanske för att banken i fråga slarvat bort ett mycket viktigt dokument som jag nu hämtade upp i efterhand, tre månader efter att affären gjorts klar. Jag tror att han kände sig underlägsen för sitt misstag och valde att förminska mig istället för att be om ursäkt... Ska fortsätta läsa min nya bok om just fenomenet härskartekniker och ta reda på hur jag borde bemött mannen, för jag bara log och ursäktade mig med att jag inte planerat in några bankmöten idag... Elaine Bergqvist har skrivit boken, kolla in hennes blogg! Lägger upp länken dit när jag kommer hem


And here she is!

img_3018 (MMS)

And here she is!


Health girl hjälper dig att må bra och kom...

img_5023 (MMS)

Health girl hjälper dig att må bra och komma i form! den här lilla söta dockan från Voodolls fick jag av min lillasyster när hon var här på besök för några veckor sedan. Den ska hjälpa mig att hitta träningslusten och göra så att min träning ger resultat. Om det funkar vet jag inte men det var en väldigt omtänksam present från min träningstokiga lillasyster :)


Klockan är 07.30 och jag ska ut och powerw...

img_3545 (MMS)

Klockan är 07.30 och jag ska ut och powerwalka :) har ett möte 9.30 här i Täby så idag har jag lite mer tid på morgonen.


Fika utan fika :)  Sitter på fresco med mi...

img_8199 (MMS)

Fika utan fika :)  Sitter på fresco med min jobbarkompis, har fikat cola light och te :) snart blir det mingel, mycket viljestyrka idag!


Aftonbladet hade ingen kropp och hälsa-bil...

img_8194 (MMS)

Aftonbladet hade ingen kropp och hälsa-bilaga idag, men jag hittades Annas blogg. Åh vad jag behövde pepp och inspiration just nu :) www.blogg.Aftonbladet.se/annafernette kika in och bli inspirerad du med! Köpte en blomma till mitt fönster här på jobbet istället, känns härligt somrigt när solen skiner in på min lilla blomma :)


Oj vilken inspiration!

I dagens aftonbladet skriver de om Anna Fernette som tokdeffade bort sina graviditetskilon och fick en riktig superkropp på tre månader. Jag är galet imponerad! På lunchen tänker jag springa iväg och kolla om artikeln finns i någon bilaga till Aftonbladet idag, annars blir jag kanske tvungen att köpa Aftonbladet Plus för att kunna se hennes träningsschema, för den kroppen vill jag också ha!!!



Före: Före Anna Fernette innan hon börjat med träningen... Efter: ...och efter Anna nådde superformen på tre månader.

Full koll på livet är något som jag verkli...

img_6570 (MMS)

Full koll på livet är något som jag verkligen inte har just nu, allt snurrar på i klassisk snöbollseffekt. Och inne i snöbollen sprattlar jag hjälplöst medan det går fortare och fortare... Är galet stressad just nu och jag märker ju hur negativt det påverkar allt annat. Steg och träning till exempel! Och bloggandet... Jag måste skärpa till mig och ta kontrollen över mitt liv igen! På lunchen idag gick jag ut och köpte den här boken, jag hoppas få bra tips på hur jag ska få kontroll och ordning igen.  Godnatt på er!


Min OnePiece har äntligen kommit!!!  Jag ä...

img_8866 (MMS)

Min OnePiece har äntligen kommit!!!  Jag är överlycklig :) ser den inte supermysig ut? I love it!


Från provrummet......         Så här glad ...

img_1793 (MMS)

Från provrummet......         Så här glad blev jag när jag provade klänningar i storlekar jag aldrig trodde jag skulle komma i igen... Frågan är nu bara vilken storlek jag ska köpa? Använda nu eller i sommar???


Försöker lära mig att mobilblogga... Känne...

Försöker lära mig att mobilblogga... Känner mig som en pensionär när jag inte redan vet hur man gör :)


Halvlek

Nu är det precis sex veckor sedan jag började på itrim. Måndag morgon den 31 januari klev jag in till mitt första möte med min coach. Sedan dess har jag gått ner cirka tio kilo, tänkte att det får bli en mer seriös halvleksrapport på onsdag efter gruppmötet då jag fått min remsa :)

Jag har också tragglat med måltidsersättningarna sedan dess, en lätt utväg till viktminskning enligt många. De som tycker så har förmodligen inte provat att ersätta all mat med shakes, bars och soppor under en längre tid. För ingen ska komma och säga till mig att det här är lätt! Nu i helgen drabbades jag av en destruktiv ådra och satt och tittade igenom en massa halv åtta hos mig-avsnitt på tv4 play. Matporr kallade sambon det :) Oj vad mycket god mat det finns! Godis, glass och kakor saknar jag inte så mycket, men riktig mat! Jag vill ha avokado, lax, svamp och makrill! Och grovt bröd! Och keso! Om sex veckor får jag börja äta igen, och jag är toktaggad på att börja äta bra mat och bra portionsstorlekar! Jag ska visa alla dem som säger att om man går ner i vikt med hjälp av måltidsersättningar så går man upp alltihop igen när man börjar äta vanlig mat. :)

Att träna på resande fot...

Idag är jag i Östersund, flyger fram och tillbaka över dagen bara. Förra veckan var jag ju i Umeå och letade reda på ett gym att träna på där. Idag har jag inte riktigt dom marginalerna också reser jag inte ensam så jag fick tänka till lite för att komma på en lösning för hur jag ska hinna träna. Men så slog det mig att det finns ju ett SATS på Arlanda! Kollade just upp det och där finns styrketräning och gym men ingen gruppträning, men det passar ju mig perfekt eftersom det är projekt löpträning som gäller just nu. Förstår inte att jag inte tänkt på att det finns ett gym på Arlanda förut, jag som reser ganska ofta... men iofs, förut har jag mest fokuserat på att hitta anledningar till att slippa träna snarare än att hitta lösningar till hur jag ska slippa avstå träningen.

Som belöning för träningspasset ska jag passa på att utnyttja SATS Arlandas relaxavdelning med bubbelpool!!! Myyyys!


Redan vecka sex!

Oj vad tiden gått fort ändå, jag har redan klarat av fem veckor med bara måltidsersättningar och nu är jag inne på vecka sex. På söndag har jag alltså avverkat halva tiden :) Förmodligen har jag nog inte avverkat halva vikten dock. Sist jag vägde mig hade jag gått ner 8,5 kilo det är lite mer än en tredjedel av det totala målet på 24 kilo. Men det är ett bra delresultat tycker jag, får se vad vågen visar i halvlek!

I helgen har jag och älsklingen mest pysslat därhemma, vi var nere och röjde i källarförrådet och jag hittade en låda med gamla kläder som jag var tvungen att ta upp och prova. En del passade bra igen och andra är det kanske några kilo kvar tills jag kan ha men inte långt ifrån. kändes mycket bra faktiskt! Synd att det inte är nittiotalsmode igen bara :P

Hittade bland annat min gamla aqua limone-tröja:


träning och en sparkdräkt

Hej!!!

Den här veckan har gått superbra! Från och till är det ju så klart jobbigt med maten, som en kväll i veckan när jag kom hem och sambon, syrran och hennes kompis satt och käkade pizza... Det krävdes ganska mycket viljestyrka för att ta ett djupt andetag och gå ut i köket och röra ihop chili sin carne istället!

Men när det gäller träningen har det flutit på bra, i tisdags letade jag ju reda på ett gym i Umeå och spenderade ca 45 minuter på löpbandet varav jag sprang 25 minuter. I torsdags och fredags var jag på SATS och sprang, båda dagarna blev det en timme på löpbandet och jag sprang halva tiden. Resten av tiden powerwalkar jag, försöker hålla ett högt tempo så att jag är andfådd och svettas, annars kan man ju knappast räkna det som träning ju :) Just nu är jag helfokuserad på löpning, det beror inte på att jag tycker att det är roligast eller bäst träning. Men jag har gett mig tusan på att jag ska komma igång med löpning på riktigt, det är något som jag verkligen vill ha med mig livet ut. Var man än befinner sig lär man ju kunna avsätta en halvtimme till att springa en runda.

Imorse beställde vi min födelsedagspresent :) Ganska försenat då jag fyllde år i januari men inte mindre uppskattat för det! Min sambo, syster och bror gick ihop och gav mig valfri OnePiece och jag har inte kunnat bestämma mig för vilken förrän nu. Men jag fastnade för den här svarta med vita ränder, supermysig!!! Om tolv dagar skulle den komma hem i brevlådan, längtar!!!

OnePiece Black Stripes


Gruppmöte och vägning

Ikväll var det dags för tredje gruppmötet. Kvällen började bra med vägningen, jag har gått ner 8,3 kilo hittills och minskat kroppsfettet med 5% :) Så jag är jättenöjd!

Mötet handlade mycket om matvanor, tidpunkt för mat och prtionsstorlekar. Vi har en bra grupp och tonen är hela tiden skämtsam, det är bra. Man behöver inte skämmas för att man haft dåliga vanor, man är ju på itrim för att ändra på sig, eller hur?

Igår gjorde jag förresten en grej jag är mycket stolt över, jag var i Umeå över dagen med jobbet och visste att jag förmodligen skulle ha lite tid att slå ihjäl. Så jag släpade med mig träningskläder och hittade mig ett litet gym, formtoppen, där jag sprang 5 kilometer på löpbandet. Kände mig skitduktig faktiskt! Gamla Petra skulle förmodligen satt sig på ett café och unnat sig onyttigheter. Men hon finns inte mer!!!

RSS 2.0