itrim dag 1

8.00 var jag på plats på itrim i Täby för att börja mitt nya liv. Möttes av coachen Gunilla och tillsammans gick vi igenom min historia och mina mål. Hon rekommenderade programmet snabb med rivstart.

Snabb -
Innebär att all mat byts ut mot itrims måltidsersättningar. Det finns färdigblandade shakes, bars och varm mat. Fyra måltidsersättningar på en dag gör att du får i dig 800 kalorier om dagen. En diet med så lågt kalori-innehåll kallas för LCD (low calorie diet)

Rivstart - När man kör Rivstart innebär det att de tre första veckorna är en aning intensivare, på pulvershakes och pulversoppor ska man få i sig 600 kalorier om dagen, det här kallas VLCD (very low calorie diet)

Att byta ut all mat till måltidsersättningar passar mig utmärkt, de sista åren han jag inte haft disciplinen att ta tag i mig själv, det har börjats bra på måndagar med löften om nya vano och så vidare, men redan på tisdagkvällen sitter jag på bussen hem med en snickers. Värst är det när det finns godis på jobbet, då frossar jag. Går jag förbi godisskålen i sällskap med andra slinker det ner en bit eller två beroende på hur mycket de tar, går jag förbi själv och ingen ser mig finns det ingen hejd på hur mycket som kan slinka ner!

Jag köpte med mig ett provpaket med två sorters pulvershaker och fyra olika soppor.

Choklad shake - helt okej smak, jublar inte men det är heller inga problem att få ner den.
Skogsbär shake - inte provat ännu
Kycklingsoppa - Verkligen god, inte bara god i jämförelse med de andra utan på riktigt god.
Morots- och ingefärssoppa - lite mesig, funderar på om någon krydda kan pigga upp den?
Tomatsoppa - inte provat ännu
Potatis- och purjolökssoppa - inte provat ännu

Det bästa med sopporna är att man får tillsätta kryddor, allt som inte ger extra kalorier är okej enligt tjejen på itrim. Kycklingsoppan blev till och med ännu godare med curry och vitlökspulver. Sambon blev avundsjuk för att det luktade så gott där han satt med sin burkravioli.

Första dagen gick bättre än jag trott, inte alls lika mycket hungerkänslor som jag förväntat mig. Inte tröttare eller retligare än vanligt heller... Lite hungrig var jag precis innan jag skulle gå och lägga mig, kändes som om all tv-reklam handlade om läcker jättegod mat :) Men jag fokuserade på att mysa med sambon istället och glömde bort hungern!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0